top of page
_C6A4798.png

EDUKIMI FIZIK

Në Aboyne Lodge, të gjithë fëmijët kanë të paktën dy orë aktivitet PE në javë me një gamë të gjerë temash PE që mbulohen gjatë gjithë vitit, duke përfshirë: Valle, Gjimnastikë, Futboll, Netball, Atletikë dhe Lojëra. Të gjitha grupet e vitit marrin pjesë në miljen ditore. Kurrikula jonë është planifikuar me kujdes në mënyrë që fëmijët të jenë në gjendje të ndërtojnë aftësitë e tyre të mësuara nga mësimet e mëparshme dhe të kenë mundësinë të marrin pjesë në garat miqësore.

 

Fëmijëve të viteve 3 dhe 5 u jepet mundësia të notojnë në Westminster Lodge Leisure Center në mënyrë që të gjithë fëmijët tanë të mund të notojnë 25 metra deri në fund të vitit 6. Përveç kësaj, fëmijët kanë mundësinë të ndjekin klube të ndryshme pas shkollës , drejtuar nga trajnerët tanë të specializuar sportiv si Futboll dhe Netball, Skermë, Rrugë Dance, Karate dhe tenis (për të përmendur disa). Për të rritur më tej aftësitë fizike të fëmijëve, ata marrin pjesë në një sërë sportesh konkurruese, duke hyrë në liga dhe turne lokale. Ne gjithashtu zhvillojmë gara ndër-shtëpi si kriket dhe atletikë. Jemi krenarë që jemi pjesë e Partneritetit Sportiv të Shkollës St Albans. Ne gjithashtu kemi një partneritet me klubin e futbollit Watford.

 

Të gjithë fëmijët inkurajohen të marrin pjesë në vendosjen e sfidave personale mbi një bazë të përhershme për vetë-përmirësimin e tyre. Ne besojmë se çdo fëmijë duhet të jetë në gjendje të marrë pjesë dhe të ketë mundësinë të provojë sportin pavarësisht nga aftësitë e tij.

  

Nxënësit e vitit 6 zgjidhen si Ambasadorë të Sportit dhe Shëndetit në fillim të çdo viti akademik. Ata marrin pjesë në seancat stërvitore dhe veprojnë si zë për nxënësit, udhëheqin mbledhjet e këshillit sportiv dhe ndajnë mendimet, komentet dhe idetë e fëmijëve. Ata gjithashtu ndihmojnë me ngjarje të ndryshme sportive gjatë vitit dhe falënderojnë gjyqtarët dhe mikpritësit kur marrim pjesë në ngjarje. Ambasadorët e Sportit dhe Shëndetit organizojnë dhe drejtojnë gara brenda shkollës në Aboyne Lodge, e cila është e lidhur me 'Lojërat shkollore' si dhe me ditën tonë të sportit në fund të vitit. Ata japin komente rreth sportit në shkollën tonë për të gjithë shkollën gjatë asambleve gjatë gjithë vitit për të siguruar që profili i PE dhe Sportit të vazhdojë të rritet në Aboyne Lodge. 

 

Ne u ofrojmë fëmijëve tanë mundësinë për të përjetuar aktivitete aventureske në natyrë si orientimi për të zhvilluar aftësi në këto fusha.

bottom of page